Această prezentare vine la mai bine de doi ani după ce, tot în ZF, TPS a adus în spațiul public, în premieră, problematica DAC6, cu toate implicațiile sale – fiscale, politico-fiscale, dar și economice. Astăzi, mesajul nostru rămâne același – suntem într-un ”nou normal”, noua încălzire globală în fiscalitate, și reacționăm în consecință: învățăm să ne gestionăm (eficient) activitatea de zi cu zi (și) în acest nou climat!
Iată de ce, la TPS avem seminarii personalizate, adaptate situațiilor concrete din diverse industrii, pe tipuri de tranzacții/aranjamente, cu accent nu doar pe partea de raportare, cât și pe cea de post-raportare (în așteptarea inspecției fiscale care va pleca de la noile riscuri fiscale identificate).

Natural, am vorbit despre cum descoperim semnele distinctive (”hallmarks”) în cazuri practice, mai ales în ce priveșe categoriile C (1) – ”plăți transfrontaliere deductibile între persoane asociate” și E – ”semne referitoare la stabilirea prețurilor de transfer”.

Vrem să vă oferim dumneavoastră, contribuabililor, instrumentele de care aveți nevoie pentru a ține sub control întregul proces de raportare: pentru că, indiferent de cine are obligația de raportare, ținta finală a directivei este beneficiarul, contribuabilul relevant cu aranjamentele sale… relevante (pentru Fisc).

Vă propunem acum o platformă software de raportare și analiză DAC6, o soluție automatizată pe care am adaptat-o pentru piața românească împreună cu cel mai mare furnizor britanic de instrumente de conformare fiscală, VinciWorks.

Apropo de platforme – vă invităm să vă alăturați grupului nostru de facebook - group DAC6, unde
- Distribuim între membrii forumului experiențe legate de implementarea DAC6 ( dar și experiențe post-raportare)
- Analizăm împreună studii de caz, exemple de bună practică din jurisdicții europene
- Colectăm propuneri legate de îmbunătățirea procedurilor în materie (și, în general, despre problemele tangențiale fiscalității transfrontaliere), pentru a le susține în fața autorităților

De asemenea, vă așteptăm pe primul site dedicat, www.dac6.ro, în care să descifrăm împreună CE, DE CE, CINE, CÂND, CUM ... RATA (DAC6). Dac6.ro este platforma unde poți alege și seminarul care ți se potrivește!

Considerăm în continuare de datoria noastră să fim alături de comunitatea de contribuabili, precum și de comunitatea intermediarilor fiscali pentru ca, împreună, să trecem cu bine peste acest nou șoc fiscal. Nu în ultimul rând, ca de fiecare dată, vrem să fim de ajutor și pentru o eventuală implementare rezonabilă la nivel național a acestei directive (”eventual” nu se referă la implementare – acesta se va face, într-un fel sau altul, până la sfârșitul anului – ci la ”eventual rezonabilă”, cu gândul la exemplele altor state care nu au ales variantele extreme ale directivei)

Vorbind de RATA (DAC6) vrem să transmitem un mesaj că trebuie să ne preocupe buna pregătire a procesului. Cum zicem și în noul nostru film, cine se pregătește din timp scapă de îngrijorări pripite! Vezi Dac 6 – Funny video de la TPS

Pe scurt, dragi parteneri, suntem alături de dumneavoastră și pe drumul DAC6. Spuneți-ne doar cum vă putem ajuta!

Resurse DAC6

”Atenție la noile norme europene de supra-transparență! Și un nou apel la simplitate fiscală!” (articol iunie 2017)

”Noi semne despre cum privește Europa (fiscal) tranzacțiile cu afiliații. Ați citit noua ”Anexa IV”? (articol iunie 2018)

Urbi et Orbi de la Bruxelles - ce se mai aude cu DAC6-le care-i îngrozește pe toți europenii?” (articol iunie 2019)

”Ce știm și ce nu știm despre apropiata transpunere DAC6” – (articol iulie 2019)

”DAC6, un altfel de ghid” – (prezentare noiembrie 2019)

Facebook group DAC6

DAC6.ro

Back to Articles